Wie zijn wij
Het Juridisch en Bestuurlijk Adviescentrum JBA is een landelijk functionerende rechtspraktijk. Het kantoor bestaat sinds 1984 en is gevestigd nabij het Vondelpark in Amsterdam-Zuid. De eigen bestuursjuristen en civiele juristen beschikken over diepgaande specialistische kennis en hebben een langjarige werkervaring binnen overheid en bedrijfsleven en op diverse rechtsgebieden. Aan onze cliënten wordt een breed scala van diensten aangeboden. De rechtspraktijk beschikt daarnaast over een netwerk van specialisten en adviseurs.

De doelstelling is het verlenen van effectieve en efficiënte juridische en/of bestuurlijke dienstverlening, welke volledig is toegesneden op de belangen en de wensen van onze opdrachtgevers. Strategische, tactische en analytische kwaliteiten van onze kantoormedewerkers bepalen tot in hoge mate de meerwaarde van onze diensten en dragen bij tot de veelal te behalen en behaalde bovengemiddelde resultaten.

De inbreng van ons is gericht op het realistisch te bereiken resultaat, zowel naar inhoud als naar gestelde termijn. Gezamenlijke afwegingen van belangen, kansen en baten bepalen naast risico’s, kosten en doorlooptijden van de diverse mogelijke procedures, de keuze en inzet van rechts- en andere middelen. Alle activiteiten geschieden in overleg met en ten behoeve van de opdrachtgevers.Tot onze vaste opdrachtgevers behoren een tiental gemeenten, landelijk opererende projectontwikkelings- en bouwbedrijven, diverse retailorganisaties, midden- en kleinbedrijf, maatschappelijke organisaties en particulieren.Kwaliteit, tijd- en kostenbewaking zijn standaard aandachtspunten bij onze dienstverlening.

punt-10
  Enthousiast en cliëntgerichtKernbegrippen van onze rechtspraktijk
punt-10  Doortastend, besluitvaardig, gedreven en doelgericht
punt-10  Deskundig, strategisch, tactisch en realistisch
punt-10  Competent, coöperatief en communicatief
punt-10  Zelfbewust en zelfkritisch
punt-10  Betrouwbaar, integer en maatschappelijk betrokken
punt-10  Voor ieder toegankelijk en drempelloos